hu

Hírek, események

Ferenc pápa magyarországi apostoli útja második napján, április 29-én, szombaton délelőtt Budapesten, a Rózsák terén szegényekkel és menekültekkel találkozott, majd a közeli Istenszülő Oltalma templomba látogatott, hogy kifejezze közelségét a görögkatolikus közösség felé is.

Március 28-án, kedden és 29-én szerdán ismét lesz Passió a pasaréti ferences templomban. Két-két előadás várja a nézőket: 19 órától, illetve 20.15-től.

A Mandinerben érdekes cikket olvashattunk a napokban Mártha Tibor Don-kanyarban tett több mint 50 útjáról.

Ahogy az immáron 13 esztendeje szokásban vagyon, január havának harmadik csütörtökén, azaz 2023. január 19-én ismét megrendeztük közös, ünnepi összejövetelünket, a Nemzeti Összetartozás Napját Tarpán. A rendezvényhez hagyományosan kapcsolódó - 6 csapat részvételével - megrendezett kispályás focitorna az idei évtől Mészöly Kálmán nevét viseli, ezzel...

A Papcsák Ügyvédi Iroda életében fennállása óta hagyomány hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, egész­ségügyi-oktatási-nevelési, vagy egyéb szociális tevékeny­séget folytató intézmények támogatása, melyek finanszírozási problémákból vagy egyéb okokból adódóan nehézségekkel néznek szembe működésük során. Meggyőződésünk, hogy adni és támogatást...

A Nyíregyházi Egyetem az egyetemért, az egyetemi polgárok ösztöndíjainak, így különösen a Kárpátaljai egyetemisták lehetőségeinek növeléséért, a szülőföld képzési színvonalának emeléséért az Egyetem Tiszteletbeli Polgára címet adományozta Irodánk vezetőjének, alapítójának.

Büszke vagyok

2022.06.11

Minden elismerés megtisztelő számomra, de az igazi megtiszteltetés az, ha tehetek Barátaimért, Honfitársaimért, Testvéreimért. Az, hogy ezt a munkát felismerik, és a közösségük tagjává avatnak számomra minden címnél többet ér.

Irodánk alapítója sok szervezéssel, és jelentős összeggel támogatta 107 kirgiz menekülő Kijevből történő kimenekítését, segítve a hazajutásukat Budapesten keresztül. Néhány üzletember összefogásával tudtunk buszokat bérelni a 68 felnőtt, (többségében nő), 5 diák, és 34 kiskorú számára.